SPAGHETTI CARBONARA
СПАГЕТІ КАРБОНАРА

Знаменита у всьому світі італійська страва. Відварену пасту кладуть у розігріту сковороду, де обсмажуються кубики свинячих щік (гуанчіале) або бекону, і заливають яєчним соусом.

Інгредієнти
Спагеті ТМ «Щедро» 400 г
Часник 1 зубчик
Оливкова олія Extra Virgin 60 мл
Бекон копчений або свинячі щоки 200 г
Яйце 4 шт
Сир пармезан 100 г
Сіль за смаком
Перець мелений чорний за смаком
Паста Спагеті Карбонара, інгредієнти
Рекомендовані вина:

1. «a Rina» Etna Rosso, 2015, Girolamo Russo
2. «Santa Cristina» Lugana, Zenato

Крок 1

Часник роздавити пласкою стороною ножа й обсмажити на оливковій олії. Потім видалити часник (він більше не знадобиться), і в олії, що залишилася, обсмажити дрібно нарізаний бекон до приємного золотистого відтінку.

Паста Спагеті Карбонара, приготування
Крок 2

Відварити спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Паста Спагеті Карбонара, приготування
Крок 3

Готуємо яєчний соус. Яйця (рекомендуємо використовувати тільки жовток) збити вінчиком до однорідної маси, змішавши їх з тертим пармезаном і чорним перцем.

Паста Спагеті Карбонара, приготування
Крок 4

Спагеті перекласти у сковороду з обсмаженим беконом, полити яєчним соусом. Щоб яйця не звернулися, ретельно і швидко їх перемішати. Можна додати трішки води, у якій варилася паста, якщо соус здасться Вам густим.

Паста Спагеті Карбонара, приготування
Крок 5

Викласти пасту на гарячі тарілки. Посипати тертим пармезаном (за бажанням) і чорним меленим перцем за смаком. Відразу подавати до столу.

Паста Спагеті Карбонара
Смачного!