ЛАЦІО КАРБОНАРА

Паста карбонара – традиційна для італійського регіону Лаціо, центром якого є Рим. В Римі для цієї пасти використовують пекоріно романо (витриманий сир з овечого молока) і гванчале або панчетту – місцевий різновид бекону.

Інгредієнти
Спагеті
300 г
Бекон (гванчале)
200 г
Пекоріно
50 г
Яйця
4 шт
Чорний мелений перець
за смаком
Сіль
за смаком
Крок 1

Відварити пасту до стану al dente (див. час приготування на упаковці). Воду, в якій варилась паста, не виливати.

Крок 2

Обсмажити на гарячій пательні бекон, поступово підвищуючи температуру, щоб отримати хрусткі шматочки.Розділити шматочки і витоплений жир.
Натерти 50 г пекоріно, можна зробити мікс з сиром Грана падано.
Взяти яйця, відокремити жовтки від білків. Жовтки з’єднати з сиром, посипати чорним меленим перцем, добре перемішати до консистенції крему, поступово додаючи трохи води від пасти, щоб жовток не згорнувся. На водяну баню поставити миску з жовтками так, щоб вона не торкалась води. В жовтки вилити витоплений жир з бекону, як тільки маса стане в’язкою – зняти. Додати бекон до соусу.

Крок 3

Спагеті поєднати з соусом в мисці, перемішати, додати бекон, трохи води від пасти, поставити на водяну баню на 1 хвилину.

Крок 4

Викласти на тарілки, посипати сиром і перцем.

Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Кращі італійські рецепти: