Penne all’arrabbiata
Пене ал арабіата

Класична страва італійської кухні, швидка і проста у приготуванні. Від виду пасти залежать смакові якості страви. Пене від ТМ «Щедро» чудово утримують соус всередині і на поверхні страви. Одним з класичних соусів, що подаються до пене, є соус Arrabbiata, у перекладі з італійської «сердитий». Гостра паста, без сумніву, сподобається всім поціновувачам пікантних страв.

Інгредієнти
Пене ТМ «Щедро»
400 г
Оливкова олія Extra Virgin
50 г
Часник
1-2 зубчики
Перець червоний чилі (можна сушений)
1 шт (1 ложка)
Томати консервовані очищені подрібнені у власному соку (або пасата)
400 г
Сіль
за смаком
Оливки (зелені або чорні)
50 г
Каперси
1/2 ст. л.
Томати свіжі
300 г
Перець мелений чорний
за смаком
Базилік
10 г
Паста «Пене арабіата», інгредієнти
Рекомендовані вина:

1. Vermentino di Sardegna, Argiolas
2. «Ariss» , La Bioca

Крок 1

У сотейнику розігріти оливкову олію, обсмажити тонко нарізаний часник і чилі. Як тільки олія вбере аромат, видалити спеції. У жодному випадку не допускайте, аби часник підгорів.

Паста «Пене арабіата», приготування
Крок 2

Додайте рублені томати у власному соку або пасату. Готуйте, періодично помішуючи, до загустіння. За бажанням можна додати нарізаний базилік.

Паста «Пене арабіата», приготування
Крок 3

Відварити пене ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Паста «Пене арабіата», приготування
Крок 4

Подрібніть оливки і каперси, додайте в соус. Свіжі томати наріжте дрібними дольками і викладіть у сотейник. Перемішайте і залиште на маленькому вогні на 10 хвилин. Додайте сіль і чорний перець за смаком. Перемішайте.

Паста «Пене арабіата», приготування
Крок 5

Готову пасту поєднайте з приготованим соусом. Рекомендуємо подавати на гарячих тарілках, прикрасивши свіжим базиліком.

Паста «Пене арабіата»
Смачного!