ПАСТА З САРДИНАМИ ПО-СИЦІЛІЙСЬКИ

Сицилійська кухня – одна з найрізноманітніших у світі. Кожний рецепт має безліч варіацій, один смачніший за інший! Але паста з сардинами – одна з характерних і витончених страв Сицилії.

Інгредієнти
Спагеттоні (товсті спагеті)
320 г
Сардини
300 г
Філе анчоуса консервованого
4 шт
Родзинки
80 г
Кедрові горішки
40 г
Оливкова олія
40 мл
Цибуля біла
1 шт
Зелені кучеряві верхівки фенхеля
10 г
Шафран
0,2 г
Сіль, перець
за смаком
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Панірувальні сухарі
80 г
Томати у власному соку
20 г
Часник
1 зубчик
Пеперончино
1-2 шт
Петрушка, орегано
за смаком
Крок 1

Довести до кипіння воду для пасти, занурити в неї на кілька секунд зелень фенхеля, потім витягнути її і дрібно нарізати.
Відварити пасту у підсоленій воді до стану al dente.
Замочити шафран в 50 мл води. Цибулю дрібно порізати. Сардини почистити: прибрати голови і кісточки. Анчоуси дрібно порізати.

Крок 2

Сухарі швидко обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору, відставити у бік.
Для заправки, на оливковій олії трохи обсмажити часник, кедрові горішки до золотистого кольору, додати цибулю, родзинки, фенхель, пеперончино, після чого смажити ще пару хвилин.

Крок 3

Потім додати анчоуси, пару ложок олії від анчоусів, воду з шафраном, сардини, томати. Все перемішати, тушкувати 1-2 хвилини, додати трошки води, у якій варилася паста, для більш рідкої консистенції.

Крок 4

Пасту додати до сардин на пательні, довести до готовності.
Готову пасту посипати підсмаженими хлібними крихтами або панірувальними сухарями.

Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Кращі італійські рецепти: