ПАСТА БІГОЛІ З САРДИНАМИ І АНЧОУСАМИ (РЕГІОН ВЕНЕТО)

Паста біголі з рибою – одна з найпоширеніших страв в регіоні Венето, Італія. Готується дуже просто і з’їдається ще швидше! Спробуйте і Ви.

Інгредієнти
Спагеттоні (товсті спагеті)
320 г
Сардини
200 г
Філе анчоуса консервованого
4 шт
Біле вино
100 мл
Цибуля біла
2 шт
Лист лавровий
2 шт
Оливкова олія
1 ст.л.
Сіль, зелень
за смаком
Крок 1

Підготувати інгредієнти для соусу: цибулю розрізати навпіл, порізати. Сардини трохи потримати в холодній воді, щоб забрати сіль, почистити, розібрати на філе.
У глибоку пательню налити небагато оливкової олії. Додати цибулю, обсмажити її з лавровим листом. Коли вона стане золотистого кольору, додати 100 мл білого вина. Накриваємо кришкою і тушкуємо 2-3 хвилини.

Крок 2

Пасту відварити в несолоній воді до стану al dente (див. час приготування на упаковці).

Крок 3

Після того, як цибуля добре протушкується, додати нарізані сардини і анчоуси. Потім все разом тушкуємо ще 10 хв. Як тільки зникне зайва рідина і маса стане однорідною, вимкнути вогонь і додати трохи оливкової олії. На пательню з соусом викласти готову пасту, протушкувати все разом 1-2 хв. За необхідності (якщо сухо) – додати небагато води, в якій варилась паста.

Крок 4

Перед подачею прикрасити зеленню за смаком.

Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Кращі італійські рецепти: