Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
СПАГЕТІ БОЛОНЬЄЗЕ

Спагеті болоньєзе – одна з найвідоміших італійських страв, що отримала популярність завдяки яскравій палітрі смаків, ситності, простоті у приготуванні.

Інгредієнти
Спагеті ТМ «Щедро»
400 г
Цибуля
1 шт.
Морква
2 шт.
Оливкова олія Extra Virgin
60 мл
Стебло селери
1 шт.
Фарш з яловичини
400 г
Сіль
за смаком

Перець мелений чорний
за смаком
Червоне сухе вино
50 мл (за бажанням)
Свіжі помідори
1 кг або пасата – 700 мл
Базилік сушений
5 г або пучок свіжого
Орегано сушений
5 г
Червоний гострий перець за смаком
за смаком
Сир пармезан
за смаком

Рекомендовані вина:

1. «Riparosso», Illuminati Dino, Abruzzo
2. «Langhe Dolcetto Colombe», Renato Ratti, Piemonte

Крок 1

Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву і селеру натерти на тертці.

Крок 2

На сковороду з оливковою олією викласти овочі. Тушкувати протягом 5 хвилин.

Крок 3

До овочів додати фарш, перемішати, аби не було грудочок. Посолити і поперчити. Обсмажувати 5 хвилин, влити вино, тушкувати протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.

Крок 4

Свіжі помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками, або пасату, додати до фаршу з овочами. Перемішати все до однорідної маси, довести до кипіння і тушкувати на маленькому вогні протягом 40 хвилин під кришкою. Рекомендуємо постійно помішувати і за необхідності підливати воду, аби рагу було соковитим. Коли соус буде готовий, додати нарізану зелень.

Крок 5

Відварити спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Крок 6

Відварені спагеті додати в соус і перемішати. Готову пасту викласти на гарячі тарілки. Посипати пармезаном (за смаком).

Смачного!