Penne alla vodka
Пене ала горілка

Дуже смачна і нескладна у приготуванні страва. Поєднання вершків і томатів нетипове для традиційної італійської кухні, тому що кислота томатів зазвичай «згортає» вершки. Ось тут і потрібен такий оригінальний інгредієнт як горілка. Але смаку горілки Ви не відчуєте, тому що алкоголь випарується, а паста буде дивовижною.

Інгредієнти
Пене ТМ «Щедро»
400 г
Оливкова олія Extra Virgin
50 мл
Часник
4 зубчики
Перець чилі (мелений або свіжий)
5 г
Помідори (свіжі або консервовані)
700 г
Горілка
50 мл
Вершки
150 мл
Сіль
за смаком
Перець мелений
за смаком
Сир пармезан
100 г
Петрушка
3 гілочки
Паста
Рекомендовані вина:

1. «Capezzana» Barco Reale di Carmignano, Tenuta di Capezzana
2. «Massifitti», 2015, Suavia

Крок 1

У сотейнику на оливковій олії обсмажити тонко нарізаний часник і чилі. Тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою. Приблизно через 3 хвилини часник вийняти із сотейника.

Паста
Крок 2

Додати подрібнені помідори, розім’яти дерев’яною лопаточкою до однорідної консистенції та тушкувати 5 хв. Додати горілку і продовжувати тушкувати на помірному вогні ще декілька хвилин, доки не випарується різкий запах спирту.

Паста
Крок 3

Додати вершки і тушкувати протягом декількох хвилин, безперервно помішуючи. Додати дрібку чорного перцю та солі (за смаком). Додати тертий пармезан і перемішати.

Паста
Крок 4

Відварити пене ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Паста
Крок 5

Відварені пене додайте у приготований соус і ретельно перемішайте.

Паста
Крок 6

Розкласти пасту на гарячі тарілки, за бажанням посипати пармезаном і прикрасити петрушкою. Насолоджуйтеся незвичайним смаком!

Паста
Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Рецепти пене: