SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO
СПАГЕТІ АЛІО, ОЛІО І ПЕПЕРОНЧИНО

Спагеті аліо, оліо і пеперончино – часник, олія і перець – одна з найпростіших і найпопулярніших страв італійської кухні. Назва повністю відповідає вмісту страви. Гострота стручкового перцю, насичений смак оливкової олії і на довершення яскравий запах часнику, надають вишуканості цій скромній страві.

Інгредієнти

Спагеті Organic ТМ «Щедро»

400 г

Часник

3 зубчики

Свіжий червоний гострий перець (наприклад, чилі)  

1-2 шт.

або сухий перець у пластівцях

1 ложка

Оливкова олія Extra Virgin

70 мл

Сіль

за смаком

Петрушка свіжа

3 гілочки

Спагеті аліо оліо, інгредієнти
Рекомендовані вина:

1. Negroamaro Primitivo, Puglia, Canti
2. «Cent’Are» Bianco, Carlo Pellegrino

Крок 1

Очистити часник, бажано вирізати серцевину. Часник нарізати великими пластинами, червоний гострий перець очистити від насіння і дрібно нарізати – шматочки 2-4 мм. У сотейник налити оливкову олію і розігріти на маленькому вогні, потім додати часник, злегка обсмажити, помішуючи, додати червоний перець і залишити на вогні ще на 2 хвилини, аби  часник і перецьвіддали свій аромат олії. Додати  за смаком сіль і чорний мелений перець. Коли часник почне злегка золотитися, зніміть з вогню і за бажанням додайте свіжу дрібно нарізану петрушку (петрушка не повинна змінити колір).

Спагеті аліо оліо, приготування
Крок 2

Відварити спагеті Organic ТМ «Щедро» у підсоленій воді (див. час приготування на упаковці).

Спагеті аліо оліо, приготування
Крок 3

Відварені спагеті додати у сотейник з соусом і добре перемішати. Залишити на декілька хвилин прогрітися. Можна додати трішки води, у якій варилися спагеті, якщо соус здасться вам занадто густим.

Спагеті аліо оліо, приготування
Крок 4

Готову пасту викласти на гарячі тарілки. За бажанням можна прикрасити петрушкою.

Спагеті аліо оліо
Смачного!