ПАСТА АЛЛА НОРМА ПО-СИЦИЛІЙСЬКИ

Паста алла Норма – одна з найпопулярніших у Сицилії. Її назвали на честь відомої опери Белліні «Норма». За легендою, сицилійський письменник Ніно Мартоліо, спробувавши цю страву, був настільки вражений, що скрикнув «Норма!», підкреслюючи, що ця паста така ж досконала, як «Норма» Белліні, і що це справжній шедевр. Спробуйте приготувати його і ви!

Інгредієнти
Паста тортільоні
500 г
Рікотта
150 г
Баклажан
1 шт.
Сіль
за смаком
Помідори дозрілі великі
1,5 кг
Часник
4 зубчики
Базилік
1 пучок
Оливкова олія
20-30 мл
Сіль, чорний перець, цукор
за смаком
Крок 1

Баклажан нарізати кільцями, потім кожне кільце – на дві частини. Покласти в сито, посипати сіллю, залишити на 10 хвилин.Згодом, баклажан підсушити паперовим рушником, обсмажити на гарячій олії, викласти на папір, щоб позбутися зайвої олії.

Крок 2

Помідори нарізати скибками, викласти в каструлю, додати базилік, 3 зубчики часнику. Тушкувати 30 хвилин до отримання однорідної маси. Забрати часник, помідорну масу перебити блендером.
На пательню налити 1 ст. ложку оливкової олії, викласти помідори, трішки базиліку, зубчик часнику. Якщо помідори дають кислинку, додати цукор, сіль за смаком. Протушкувати до менш рідкого стану (до 30 хвилин).

Крок 3

Відварити пасту майже до готовності.

Крок 4

Відварену пасту викласти на пательню, змішати з соусом, довести до готовності

Крок 5

Викладати пасту на тарілки разом з баклажаном, посипати натертим сиром.

Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Кращі італійські рецепти: