Spaghetti al pomodoro e basilico
СПАГЕТІ АЛ ПОМОДОРО І БАЗИЛІКО

Спагеті ал помодоро і базиліко – класична страва італійської кухні. Оригінальне поєднання томатів і базиліка надає цій пасті неповторний смак і аромат.

Інгредієнти
Спагеті ТМ «Щедро» 400 г
Оливкова олія Extra Virgin 60 мл.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Часник 2 зубчики
Помідори свіжі (або консервовані шматочками) 1 кг (800 г)
Сіль за смаком
Перець мелений чорний за смаком
Базилік 150 гр
Сир пармезан за бажанням
Спагеті ал помодоро і базиліко, інгредієнти
Рекомендовані вина:

1. «Albente», Feudi di San Gregorio, Campania
2. «Etna Bianco», 2016, Planeta, Sicilia

Крок 1

У сковороді розігріти оливкову олію, додати порізану цибулю і злегка обсмажити, помішуючи. Додати подрібнений часник.

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Крок 2

Свіжі помідори необхідно очистити від шкірки і нарізати шматочками. Викласти помідори у сковороду. Тушкувати на помірному вогні протягом 15 хвилин, щоб помідори розм’якли і дали сік. Додати сіль і перець за смаком. У готовий соус додати дрібно нарізаний свіжий базилік.

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Крок 3

Відварити спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Крок 4

Додати пасту в соус, перемішати і залишити на 2 хвилини, аби соус увібрався. Викласти пасту на гарячі тарілки. За бажанням посипати тертим пармезаном.

Спагеті ал помодоро і базиліко
Смачного!