Спагеті болоньєзе – одна з найвідоміших італійських страв, що отримала популярність завдяки яскравій палітрі смаків, ситності, простоті у приготуванні.
Спагеті болоньєзе – одна з найвідоміших італійських страв, що отримала популярність завдяки яскравій палітрі смаків, ситності, простоті у приготуванні.
1. «Riparosso», Illuminati Dino, Abruzzo
2. «Langhe Dolcetto Colombe», Renato Ratti, Piemonte
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву і селеру натерти на тертці.
На сковороду з оливковою олією викласти овочі. Тушкувати протягом 5 хвилин.
До овочів додати фарш, перемішати, аби не було грудочок. Посолити і поперчити. Обсмажувати 5 хвилин, влити вино, тушкувати протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.
Свіжі помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками, або пасату, додати до фаршу з овочами. Перемішати все до однорідної маси, довести до кипіння і тушкувати на маленькому вогні протягом 40 хвилин під кришкою. Рекомендуємо постійно помішувати і за необхідності підливати воду, аби рагу було соковитим. Коли соус буде готовий, додати нарізану зелень.
Відварити спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).
Відварені спагеті додати в соус і перемішати. Готову пасту викласти на гарячі тарілки. Посипати пармезаном (за смаком).
Всего комментариев: 0