SPAGHETTI CON GAMBERI IN SALSA CREMOSA ALL’AGLIO
Спагеті з креветками у вершково-часниковому соусі
Ця італійська страва – витончена і доволі легка у приготуванні. Дари моря роблять страву ситною, до того ж низькокалорійною і корисною, тому що містять білки і мінерали. Щоб приготувати спагеті з креветками у вершковому соусі, необхідно підійти ґрунтовно до вибору основного інгредієнта. Креветки можна використати свіжі або заморожені. Рекомендується купувати креветки в панцирі, а очищати безпосередньо перед приготуванням.
Інгредієнти
Спагеті ТМ «Щедро»
400 г
Креветки
300 г
Оливкова олія Extra Virgin
50 г
Часник
2 зубчики
Вершкове масло
30 г
Сіль
за смаком
Перець мелений чорний
за смаком
Біле сухе вино (за бажанням)
50 мл
Вершки з цільного молока
200 мл
Петрушка
1 гілочка (для прикрашання)
Рекомендовані вина:
1. Pinot G.CH.delle Venezie Essere, Gerardo Cesari
2. Sauvignon Collio, Tenuta Borgo Conventi
Крок 1
Креветки очистити від голови і панциря. У сковороді нагрійте оливкову олію і покладіть давлений часник. Обсмажуйте часник декілька хвилин, щоб він віддав аромат, потім видаліть. За бажанням додайте ріпчасту цибулю – дрібно наріжте і обсмажте до злегка золотистого кольору. Додайте вершкове масло.
Крок 2
Покладіть до сковороди креветки, приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем, просмажте на середньому вогні 5-7 хвилин. За бажанням додайте вино, дайте йому випаруватися протягом декількох хвилин. Відкладіть декілька креветок для прикрашання готової страви.
Крок 3
Додайте вершки, тушкуйте 10 хвилин на повільному вогні, щоб соус загустів і став однорідним.
Крок 4
Відваріть спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).
Крок 5
Додайте відварені спагеті у сковороду до соусу з креветками і перемішайте.
Крок 6
Рекомендуємо викласти пасту на теплу тарілку і подавати у гарячому вигляді. Рекомендуємо прикрасити страву відкладеними креветками і дрібно нарізаною петрушкою.
Роздрукувати
Поділитися
Прокоментувати
Інші РЕЦЕПТИ СПАГЕТІ ТА ЛІНГВІНІ:
Всего комментариев: 0