Penne alla Norma
ПЕНЕ АЛА НОРМА

Пене ала Норма (Penne alla norma) – цей «музичний» рецепт, що увібрав у себе всю палітру середземноморських смаків, є кулінарною класикою Сицилії. Своє ім’я страва отримала на честь опери Вінченцо Белліні «Норма». В основі Пенне ала норма – баклажани, томатний соус і рікота.

Інгредієнти
Пене ТМ «Щедро»
400 г
Баклажан
250 г (1 шт)
Мука
2 ст.л
Оливкова олія Extra Virgin
50 г
Цибуля
50 г
Часник
1 зубчик
М’якоть помідора
200 г
Базилік
для прикрашання
Розсільний сир рікота
80 мл
Сіль
за смаком
Перець мелений чорний
за смаком
Паста
Рекомендовані вина:

1. «Calaventana Alcamo», Firriato, Sicilia
2. «Alastro», Planeta, Sicilia

Крок 1

Нарізати баклажани кубиками і злегка посолити. Залишити на 15-20 хвилин для виділення соку.

Паста
Крок 2

Обваляти баклажани в муці й обсмажити в половинці оливкової олії.

Паста
Крок 3

Розігріти глибоку сковороду, влити олію, що залишилася. Нарізати цибулю та часник, обсмажити до початку зміни кольору. Додати баклажани, м’якоть помідорів, перець і готувати близько 15 хвилин.

Паста
Крок 4

Відварити пене ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Паста
Крок 5

Додати відварені пене у сковороду з соусом, перемішати. Викласти пасту на гарячі тарілки. Прикрасити страву листочками свіжого базиліка і тертим сиром і подавати до столу в гарячому вигляді.

Паста
Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші Рецепти пене: