Букатіні – паста, дуже популярна в регіоні Лаціо, і особливо – в Римі. Букатіні виготовляють з твердих сортів пшениці. В італійській кухні їх подають з різними соусами, м’ясом, овочами, сиром, яйцями, рибою. Букатіні з беконом – надзвичайно смачно!
Букатіні – паста, дуже популярна в регіоні Лаціо, і особливо – в Римі. Букатіні виготовляють з твердих сортів пшениці. В італійській кухні їх подають з різними соусами, м’ясом, овочами, сиром, яйцями, рибою. Букатіні з беконом – надзвичайно смачно!
Відварити пасту до стану al dente (див. час приготування на упаковці).
Нарізати бекон кубиками, викласти на пательню з оливковою олією, додати перець (цілий, нечищений), смажити все разом 7-8 хвилин. Коли жир стане прозорим, додати білого вина. Підвищувати температуру і обсмажувати, доки бекон не стане більш хрустким. Зняти пательню з вогню, бекон перекласти на тарілку.
На пательню замість бекону викласти пассату або помідори пелаті (їх варто розчавити виделкою). Тушкувати 10 хвилин. Соус злегка посолити, прибрати перець, покласти до соусу бекон.
До соусу додати відварену пасту, тушкувати її разом з соусом. Якщо необхідно, додати воду, в якій варилась паста.
Викласти на тарілку, посипати пекоріно.
Всего комментариев: 0