Боттарга – це пресована сушена ікра сірої кефалі або синього тунця. Боттарга відома практично у всіх кухнях Середземномор’я, але в Італії її особливо люблять і віртуозно поєднують з пастою.
Боттарга – це пресована сушена ікра сірої кефалі або синього тунця. Боттарга відома практично у всіх кухнях Середземномор’я, але в Італії її особливо люблять і віртуозно поєднують з пастою.
Зрізати лимонну цедру, нарізати її тонкими смужками.
На пательню налити трохи оливкової олії і обсмажити панірувальні сухарі (їх можна замінити мигдальною крихтою).
На іншій пательні в оливковій олії обсмажити дрібно нарізану цибулю шалот, додати цедру, ще трохи обсмажити все разом і додати трохи води від пасти. Тушкувати 10 хвилин.
Відварити спагеті до середини готовності.
Спагетті перекласти на пательню з соусом. Довести до готовності, підливаючи воду за необхідності. В готову пасту натерти боттаргу, покласти сухарі, перемішати.
Розкласти на тарілки. Можна посипати травами за смаком.
Всего комментариев: 0