Паста біголі з рибою – одна з найпоширеніших страв в регіоні Венето, Італія. Готується дуже просто і з’їдається ще швидше! Спробуйте і Ви.
Паста біголі з рибою – одна з найпоширеніших страв в регіоні Венето, Італія. Готується дуже просто і з’їдається ще швидше! Спробуйте і Ви.
Підготувати інгредієнти для соусу: цибулю розрізати навпіл, порізати. Сардини трохи потримати в холодній воді, щоб забрати сіль, почистити, розібрати на філе.
У глибоку пательню налити небагато оливкової олії. Додати цибулю, обсмажити її з лавровим листом. Коли вона стане золотистого кольору, додати 100 мл білого вина. Накриваємо кришкою і тушкуємо 2-3 хвилини.
Пасту відварити в несолоній воді до стану al dente (див. час приготування на упаковці).
Після того, як цибуля добре протушкується, додати нарізані сардини і анчоуси. Потім все разом тушкуємо ще 10 хв. Як тільки зникне зайва рідина і маса стане однорідною, вимкнути вогонь і додати трохи оливкової олії. На пательню з соусом викласти готову пасту, протушкувати все разом 1-2 хв. За необхідності (якщо сухо) – додати небагато води, в якій варилась паста.
Перед подачею прикрасити зеленню за смаком.
Всего комментариев: 0