Сицилійська кухня – одна з найрізноманітніших у світі. Кожний рецепт має безліч варіацій, один смачніший за інший! Але паста з сардинами – одна з характерних і витончених страв Сицилії.
Сицилійська кухня – одна з найрізноманітніших у світі. Кожний рецепт має безліч варіацій, один смачніший за інший! Але паста з сардинами – одна з характерних і витончених страв Сицилії.
Довести до кипіння воду для пасти, занурити в неї на кілька секунд зелень фенхеля, потім витягнути її і дрібно нарізати.
Відварити пасту у підсоленій воді до стану al dente.
Замочити шафран в 50 мл води. Цибулю дрібно порізати. Сардини почистити: прибрати голови і кісточки. Анчоуси дрібно порізати.
Сухарі швидко обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору, відставити у бік.
Для заправки, на оливковій олії трохи обсмажити часник, кедрові горішки до золотистого кольору, додати цибулю, родзинки, фенхель, пеперончино, після чого смажити ще пару хвилин.
Потім додати анчоуси, пару ложок олії від анчоусів, воду з шафраном, сардини, томати. Все перемішати, тушкувати 1-2 хвилини, додати трошки води, у якій варилася паста, для більш рідкої консистенції.
Пасту додати до сардин на пательні, довести до готовності.
Готову пасту посипати підсмаженими хлібними крихтами або панірувальними сухарями.
Всего комментариев: 0