Spaghetti al pomodoro e basilico
Spaghetti al pomodoro and basilico

Spaghetti al pomodoro and basilico is a classic Italian dish. The original combination of tomatoes and basil makes this pasta delicious and full-flavored.

Ingredients
Spaghetti SchedroTM 400 g
Extra virgin olive oil 60 ml.
Onion 1
Garlic 2 cloves
Fresh tomatoes (or canned slices) 1 kg (800 g)

Salt to taste
Ground black pepper to taste
Basil 150 gr
Parmesan cheese if desired

Спагеті ал помодоро і базиліко, інгредієнти
Best paired with:

1. Albente, Feudi di San Gregorio, Campania
2. Etna Bianco, 2016, Planet, Sicily

Step 1

Heat olive oil in a pan, add the chopped onion and sauté stirring. Add chopped garlic.

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Step 2

Skin and cut tomatoes. Put tomatoes in a pan. Stew over medium heat for 15 minutes until the tomatoes start to soften and give off the juice. Season with salt and pepper to taste. Add the finely chopped fresh basil to the ready sauce.

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Step 3

Cook spaghetti SchedroTM in salted water al dente (cooking time is specified on the package).

Спагеті ал помодоро і базиліко, приготування
Step 4

Combine pasta with the sauce, stir and leave for 2 minutes so that the sauce soak in. Best served on a hot plate. If desired, sprinkle grated parmesan.

Спагеті ал помодоро і базиліко
Bon appetit!

Print       Share       Comment

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Other SPAGHETTI AND LINGUINE RECIPES: