Святкові рецепти

Святкові рецепти

Розділ «Святкові рецепти» створений для гурманів і справжніх поціновувачів пасти. Кожен останній четвер місяця ми будемо публікувати ексклюзивний рецепт, завдяки якому ви зможете по-справжньому порадувати себе і близьких.

ОСІННІЙ РЕЦЕПТ «ПЕНЕ З ЯГНЯМ І ЦУКІНІ»
Інгредієнти
Пене ТМ «Щедро»400 г
М’ясо ягняти300 г
Цукіні200 г
Оливкова олія Extra Virgin3 дл
Селера20 г
Бульйон1 ківш
Сіль і перецьза смаком
Розмарин1 гілочка
Біле сухе вино50 ст.л.
Картопля1/2
Цибуля-шалот30 г
Часник1 зубчик
Чебрець2 гілочки
Сир пекоріно/пармезанза смаком
Порядок Приготування

Поріжте м’ясо на кубики й обсмажте його у сковороді з невеликою кількістю олії. Подрібніть селеру, цибулю-шалот і злегка обсмажте, бажано у глиняній каструлі з невеликою кількістю олії. Додайте м’ясо, без олії в якій воно обсмажувалося, дайте йому час увібрати соус, полийте його вином. Зачекайте , доки м’ясо зменшиться на ¾. Додайте чебрець, розмарин, кубики картоплі та ківш бульйону. Прикрийте кришкою і варіть на повільному вогні близько години. Приправте сіллю, посипте перцем і тримайте на повільному вогні. Вимийте кабачки/цукіні, розріжте їх на короткі смужки, злегка обсмажте протягом 2-3 хвилин на сковороді з часником і олією. Приготуйте пасту з невеликою кількістю солоної води, al dente, злийте воду, залишивши її трішки вологою і викла діть у каструлю з соусом із ягняти, додайте кабачки/цукіні і подавайте до столу. Посипте страву пекоріно/пармезан ом і збризн іть оливковою олією.

Смачного!