Spaghetti bolognese
СПАГЕТІ БОЛОНЬЄЗЕ

Спагеті болоньєзе – одна з найвідоміших італійських страв, що отримала популярність завдяки яскравій палітрі смаків, ситності, простоті у приготуванні.

Інгредієнти
Спагеті ТМ «Щедро»
400 г
Цибуля
1 шт.
Морква
2 шт.
Оливкова олія Extra Virgin
60 мл
Стебло селери
1 шт.
Фарш з яловичини
400 г
Сіль
за смаком
Перець мелений чорний
за смаком
Червоне сухе вино
50 мл (за бажанням)
Свіжі помідори
1 кг або пасата – 700 мл
Базилік сушений
5 г або пучок свіжого
Орегано сушений
5 г
Червоний гострий перець за смаком
за смаком
Сир пармезан
за смаком
Спагеті болоньєзе, інгредієнти
Рекомендовані вина:

1. «Riparosso», Illuminati Dino, Abruzzo
2. «Langhe Dolcetto Colombe», Renato Ratti, Piemonte

Крок 1

Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву і селеру натерти на тертці.

Спагеті болоньєзе, інгредієнти
Крок 2

На сковороду з оливковою олією викласти овочі. Тушкувати протягом 5 хвилин.

Спагеті болоньєзе, приготування
Крок 3

До овочів додати фарш, перемішати, аби не було грудочок. Посолити і поперчити. Обсмажувати 5 хвилин, влити вино, тушкувати протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.

Спагеті болоньєзе, приготування
Крок 4

Свіжі помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками, або пасату, додати до фаршу з овочами. Перемішати все до однорідної маси, довести до кипіння і тушкувати на маленькому вогні протягом 40 хвилин під кришкою. Рекомендуємо постійно помішувати і за необхідності підливати воду, аби рагу було соковитим. Коли соус буде готовий, додати нарізану зелень.

Спагеті болоньєзе, приготування
Крок 5

Відварити спагеті ТМ «Щедро» у підсоленій воді al dente (див. час приготування на упаковці).

Спагеті болоньєзе, приготування
Крок 6

Відварені спагеті додати в соус і перемішати. Готову пасту викласти на гарячі тарілки. Посипати пармезаном (за смаком).

Спагеті болоньєзе
Смачного!

Роздрукувати       Поділитися       Прокоментувати

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Інші РЕЦЕПТИ СПАГЕТІ ТА ЛІНГВІНІ: